December 2019 is in het clubblad van de Shih Tzu Club Nederland een interview geplaatst over onze kennel:Hallo.

Wij zijn de familie Bos en hebben een kennel met Shih-Tzu. Wij doen dit samen als gezin. Waar wij veel plezier aan beleven. Onze kennelnaam is “From Collywobbles”.

Mijn naam is Hanneke Rinket en kom uit een familie waar altijd honden zijn geweest.
In de zeventiger jaren ging ik al met mijn vader mee naar de hondenkeuring in Assen om onze Duitse herder te showen, daar groeide mijn interesse al voor het showen van honden.
In de jaren 80 heb ik mij mijn eerste hond aangeschaft, een Engelse Cockerspaniel, al gauw volgde er tweede bij. Met deze honden liep ik shows. Ook ben ik op ringtraining gegaan om aan mijn houding te werken in de ring.
Na een aantal jaren te hebben geshowd ging dat niet meer samen met mijn eigen gezin waar inmiddels twee kinderen waren. We hadden toen een aantal jaren geen honden in huis.
In 2008 was het verlangen naar een hond weer zo groot, dat na overleg wat voor ras het zou worden ik een hondje ben gaan halen, Mijn eerste Shih-Tzu.
Wat een fijne hond was dat wat een prachtig karakter.
Jammer genoeg kwam mijn eerste Shih-Tzu op anderhalf jarige leeftijd te overlijden aan allergieën. Het was dan ook een hondje uit een niet erkende kennel. Toch hadden we besloten om bij een andere fokker weer een te kopen. Alles leek goed te gaan tot dat Entropion om de hoek kwam.
Ze heeft een correctie aan haar beide ogen gehad en we hadden gehoopt dat het daar mee over zou zijn, maar de haren kwamen terug. Op haar vierde jaar is ze gegaan aan nierfalen.
Mijn animo was helemaal weg, “Nooit geen hond weer wat een verdriet”.

Na aanraden van mijn dochter, die bij het hondenpension van familie de Boer had gewerkt,  hebben we weer een shih-tzu, Padya, gekocht. Dit keer uit de kennel, From Jacqueline's Dream. En daar kwam het showen ook weer naar boven.
Nog geen 9 maanden later hebben wij Rachelle geboren zien worden. Een prachtige zwart-witte pup. Wat een wonder om dit te zien. Elke week stond ik op de stoep om naar mijn pupje te kijken.
Dat leek ons ook wel een keer leuk een eigen nestje te hebben.
Een jaar later hebben we dan ook onze kennel aan gevraagd en in 2015 hebben we die ook gekregen.

De naam “From Collywobbles” was even zoeken, maar wij vonden die klein bolletjes wol zo leuk om te zien, dat we een leuke naam voor de kennel moesten zoeken.
En vanuit die gedachte is de naam, Collywobbles, gekozen. Dat is het grappige Engelse woord voor vlinders in je buik hebben. Nou dat hadden wij bij dit ras.

Nu zijn we een paar jaar verder en hebben drie nestjes gehad. Uit elk nest hebben we ook een pupje gehouden. Het is best moeilijk om als onervaren fokker een hondje te zoeken die het mogelijk leuk gaat doen op de show.
Uit ons eerste nest hebben wij Anjelica Huston From Collywobbles gehouden, zij is jeugdkampioen VDH, VK en ISTC en kampioen VDH, VK en ISTC. Uit het tweede nest hebben we Brian Ferry en Britney Spears From Collywobbles gehouden. Brian is Nederlands Jeugdkampioen en Jeugdkampioen ISTC. Uit het derde nest hebben we Carmen Electra From Collywobbles gehouden, zij doet nu, tijdens dit schrijven, mee in de jongste puppen klasse.
Dit is toch wat men als fokker graag wil: Onze naam, onze fok die het goed doet op de show.
Onze pups worden geboren in de kamer en groeien daar op tot dat ze naar hun nieuwe baasje gaan. We laten ze rondkijken in de wijk, in het winkelcentrum en in het bos, ze zien dan van alles in en om huis en raken daar direct aan gewend.

Doordat wij veel verdriet hebben gehad van onze eerste gekochte shih-tzu, ben ik nu voor zo gezond mogelijk. De ouder dieren zijn vanaf het eerste nest al op oogziektes getest en ik laat mijn honden titeren. We enten op maat, niets komt er in wat niet hoeft.
Ook gaan wij mee in het folkbegeleidingsplan van 7 augustus jl. Dat past in ons standpunt: Een gezonde hond.

Wij hopen dan ook dat we nog heel lang van ons ras,de Shih-Tzu, mogen genieten.
Het is een hond met een fijn karakter een een prachtige vacht.